David Vanderheyden winner pic
Pic by the-rounder.net

David Vanderheyden wint Namur Holiday Festival 2016 (€14.374)

Ik moet toegeven dat het aanvoelt als Napoleontische grootheidswaanzin om naar jezelf te verwijzen in derde persoon, maar na een 4-way deal kwam ik als de winnaar uit de bus op het Namur Holiday Festival 2016.

De eerste twee dagen kwamen er weinig moeilijke spots aan te pas, en werd het duidelijk dat losjes knallen heel makkelijk is als je steeds de nuts hit. Pas laat de tweede dag passeerde hier en daar een iets moeilijkere hand de revue, maar zelfs de lastigste spot (A-high call in 3bet pot) was in retrospect nog vrij standaard.

Aan dag 3 begon ik als tweede in chips, met de chipleader aan mijn rechterkant. De grote potten bleven niet lang uit, en zo steeg de stacksize al snel van 1.7M naar 2.5M na een succesvolle bluff met 7d4d . Een hand die me achteraf de nodige munitie zou geven om te blijven knallen. Het is pas toen ik bij de laatste twee tafels tot 5 maal toe een shorty dubbelde dat er een kink in de kabel leek te zitten. Gelukkig heerst er in Namur een cultuur van overfolden, waardoor potjes oppikken vlot lukte terwijl de tegenstanders maar pocket negens of Aas-Dames bleven folden.

Hoewel het gehele veld vrij shortstacked te werk ging, rekende ik mezelf ook bij de “shortstacks”, tot er bij de laatste vijf spelers plots wat potjes gewonnen werden. Toen we plots met vier overbleven en er een deal ter sprake kwam, moet ik toegeven dat ik niet eens doorhad dat ik de chipleader was. Uit de deal haalde ik nog wat extra’s, en zo werden de handen geschud, en de prijzenpot verdeeld.

Toch ook even een vermelding naar pionier Vincent Gabel, die met een 6e plek ook een mooie run kende. Thanks for making live poker enjoyable! Casual tabletalk and jokes FTW!

Payouts Namur Holiday Festival 2016